Μπαμπ: Ο Προάγγελος της Μπαχάι Πίστης

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας, στα μέσα του 19ου αιώνα, ο νεαρός έμπορος από το Σιράζ δήλωσε ότι ήταν ο φορέας ενός μηνύματος που έμελε να μεταμορφώσει τη ζωή της ανθρωπότητας. Ενώ η πατρίδα Του το Ιράν υφίστατο μια ηθική κατάρρευση, το μήνυμά Του ενθουσίασε τον κόσμο, έφερε ελπίδα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και απέκτησε χιλιάδες οπαδούς. Επέλεξε το όνομα Μπαμπ, που σημαίνει στην αραβική, η Πύλη.

Με το κάλεσμά Του για ηθική και πνευματική αναμόρφωση, και την προσοχή Του στραμμένη στη βελτίωση της θέσης των γυναικών, και στην καλυτέρευση της κατάστασης των φτωχών, η διδασκαλία του Μπαμπ για πνευματική αναγέννηση ήταν επαναστατική. Ταυτόχρονα ίδρυσε μια ευδιάκριτη, ανεξάρτητη, δική Του θρησκεία εμπνέοντας τους οπαδούς Του να μεταμορφώσουν τη ζωή τους και να κάνουν εξαιρετικές πράξεις ηρωισμού.

Ο Μπαμπ δήλωσε ότι η ανθρωπότητα βρισκόταν στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Η αποστολή Του, που διήρκεσε μόνο έξι χρόνια, ήταν να προετοιμάσει τον δρόμο για τον ερχομό μιας Φανέρωσης του Θεού, Η Οποία θα άρχιζε την εποχή της ειρήνης και δικαιοσύνης, που υπήρξε η υπόσχεση των θρησκειών του κόσμου: του Μπαχαολλά.

“Η ζωή Του είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή παραδείγματα θάρρους που η ανθρωπότητα είχε το προνόμιο να αντικρίσει…”

-Φόρος τιμής στον Μπαμπ από τον Γάλλο συγγραφέα A.L.M. Nicolas

Πίσω Αρχική Σελίδα