Naw Ruz 177

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Νω-Ρούζ 177

[Μετάφραση]

Προς όλους τους Μπαχάι του κόσμου

Πολυαγαπημένοι φίλοι,

Νιώθουμε την ανάγκη εξαιτίας των σύγχρονων γεγονότων να σας γράψουμε αυτή την ώρα και να μην περιμένουμε ως το Ρεζβάν. Καθώς είστε όλοι πολύ καλά ενήμεροι, τις πρόσφατες εβδομάδες και μήνες, ένας ανήσυχος κόσμος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια γοργά εξελισσόμενη κρίση στην υγεία που πλήττει τους ανθρώπους σε πολλές χώρες, της οποίας οι συνέπειες για την κοινωνία δεν μπορούν να υπολογιστούν με καμιά βεβαιότητα. Είμαστε σίγουροι ότι εσείς, όπως κι εμείς, έχετε νιώσει μεγάλη ανησυχία για την ευεξία της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα για εκείνους που είναι οι πλέον ευάλωτοι. Σπανίως πριν ήταν τόσο εμφανές ότι η δύναμη της κοινωνίας εξαρτάται από την ενότητα που μπορεί να εκδηλώσει στην πράξη, από το διεθνές επίπεδο έως τη βάση (της κοινωνίας) και ξέρουμε ότι δίνετε την υποστήριξή σας στις ουσιώδεις προσπάθειες που γίνονται σε αυτή την περίπτωση για την προστασία της υγείας και της ευεξίας όλων.

Αναπόφευκτα, η τωρινή κατάσταση θα έχει αντίκτυπο στη διαχείριση της Υπόθεσης του Θεού σε πολλά μέρη, και σε κάθε περίπτωση, τα αντίστοιχα Εθνικά Πνευματικά Συμβούλια θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Σε μερικές χώρες αυτό θα περιλαμβάνει την ακύρωση της Εθνικής Συνέλευσης, διευθετώντας την εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου με άλλα μέσα. Ωστόσο, σε συνθήκες όπου ακόμα κι αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο, θα ήταν επιτρεπτό αυτή τη χρονιά τα υπάρχοντα μέλη ενός Τοπικού ή Εθνικού Συμβουλίου να συνεχίσουν [τα καθήκοντά τους] και στην επόμενη διαχειριστική χρονιά. Φυσικά, κάθε Εθνικό Συμβούλιο που σκέφτεται την έγκριση ενός τέτοιου βήματος θα επιζητήσει την παραίνεση των Συμβούλων σε αρχικό στάδιο.

Στην εποχή μιας άλλης κρίσης, ο Αμπντολ-Μπαχά πρόσφερε αυτά τα συμβουλευτικά λόγια: «Σε έναν καιρό όπως αυτόν, όταν οι θύελλες των δοκιμασιών και των συμφορών έχουν περικυκλώσει όλο τον κόσμο, και φόβος και τρόμος έχουν ταράξει τον πλανήτη, εσείς πρέπει να υψωθείτε πάνω από τον ορίζοντα της σταθερότητας και της αποφασιστικότητας με φωτισμένα πρόσωπα και ακτινοβόλα μέτωπα με τέτοιον τρόπο που, Θεού θέλοντος, η κατήφεια του φόβου και της ανησυχίας να εξαλειφθούν πλήρως και το φως της βεβαιότητας να ανατείλει στον φανερό ορίζοντα και να λάμψει ακτινοβόλα..» Ο κόσμος έχει όλο και περισσότερη ανάγκη την ελπίδα και τη δύναμη του πνεύματος που μεταδίδει η πίστη. Αγαπημένοι φίλοι, φυσικά εδώ και πολύ καιρό ασχολείστε με το έργο της γαλούχησης, μέσα σε ομάδες ψυχών, ακριβώς των ιδιοτήτων που απαιτούνται αυτόν τον καιρό: της ενότητας, της σύμπνοιας, της γνώσης, της κατανόησης, ενός πνεύματος συλλογικής λατρείας και κοινής προσπάθειας. Πραγματικά, έχουμε μείνει κατάπληκτοι από το πώς οι προσπάθειες ενίσχυσης αυτών των ιδιοτήτων έχουν κάνει τις κοινότητες ιδιαίτερα ανθεκτικές, ακόμα και όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με καταστάσεις που περιόρισαν αναγκαστικά τις δραστηριότητές τους. Αν και οι πιστοί χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, χρησιμοποιούν δημιουργικά μέσα για να ενδυναμώσουν δεσμούς φιλίας και να καλλιεργήσουν αναμεταξύ τους αλλά και σε γνωστούς τους πνευματική συνείδηση και ιδιότητες ηρεμίας, πεποίθησης και εμπιστοσύνης στον Θεό. Οι υψηλού επιπέδου συζητήσεις που έλαβαν χώρα σαν αποτέλεσμα, είτε εξ αποστάσεως είτε κατ’ ιδίαν, ήταν και είναι πηγή παρηγοριάς και έμπνευσης για πολλούς.

Τέτοιου είδους προσπάθειες από την πλευρά σας προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία αυτή την ώρα όταν πολλές ψυχές νιώθουν σαστισμένες και πλήρως αποθαρρυμένες, αβέβαιες για το τι μέλει γενέσθαι. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα ζητήματα τώρα, και όσο κοντά κι αν έχουν έρθει στα όρια της αντοχής τους μερικά τμήματα της κοινωνίας, η ανθρωπότητα θα διέλθει μέσα από αυτή τη δοκιμασία και θα αναδυθεί από την άλλη πλευρά με μεγαλύτερη ενόραση και με μια βαθύτερη εκτίμηση της έμφυτης ενότητας και της αλληλεξάρτησής της.

Δεν είναι ώρα να περιγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια τα επιτεύγματα του Μπαχάι κόσμου το περασμένο έτος, ή την εξαιρετική πρόοδο που σημειώθηκε στον πολλαπλασιασμό των δραστηριοτήτων οικοδόμησης κοινότητας παγκοσμίως και στην ενδυνάμωση προγραμμάτων ανάπτυξης, ένα έργο που συνεχίζεται σταθερά οπουδήποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αρκεί να πούμε ότι, στα τέσσερα χρόνια του τωρινού Σχεδίου, οι ακούραστοι υποστηρικτές της Υπόθεσης έχουν φέρει την Πίστη του Μπαχαολλά στην πιο ισχυρή θέση από ό,τι είχε βρεθεί ποτέ στην ιστορία της. Οτιδήποτε έχετε κάνει και κάνετε τώρα, προετοιμάζει την παγκόσμια Μπαχάι κοινότητα για το επόμενο στάδιο της αναδίπλωσης του Θεϊκού Σχεδίου.

Προς το παρόν, οι σκέψεις και οι προσευχές μας εστιάζονται στην υγεία και στην ευεξία όλων των φίλων του Θεού και όλων εκείνων ανάμεσα στους οποίους διαβιώνετε. Προσευχόμαστε ειλικρινά, επίσης, ώστε ο Παντοδύναμος να σας απονείμει βεβαιότητα, σθένος και πιστό πνεύμα. Είθε ο νους σας να είναι πάντα προσηλωμένος στις ανάγκες των κοινοτήτων όπου ανήκετε, στην κατάσταση των κοινωνιών όπου ζείτε και στην ευημερία ολόκληρης της οικογένειας της ανθρωπότητας, στην οποία είστε όλοι αδέρφια. Και στις σιωπηλές στιγμές σας, όταν κανενός είδους πράξη εκτός της προσευχής δε φαίνεται δυνατόν να γίνει, τότε σας καλούμε να προσθέσετε τις δεήσεις σας στις δικές μας και να προσευχηθείτε φλογερά για την ανακούφιση από τη συμφορά. Στρεφόμαστε σε αυτά τα λόγια του Αμπντολ-Μπαχά, του Οποίου η όλη ύπαρξη ήταν ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς δέσμευσης για το καλό όλων:

Ω Συ Χορηγέ! Βοήθησε αυτούς τους ευγενείς φίλους να κερδίσουν την ευχαρίστησή Σου, και κάνε τους ευχέτες τόσο για τον ξένο όσο και για τον φίλο. Φέρε τους στον κόσμο που διαρκεί παντοτινά· παραχώρησέ τους ένα μερίδιο από την ουράνια χάρη· κάνε τους να είναι αληθινοί Μπαχάι, ειλικρινά του Θεού· σώσε τους από φαινομενικές ομοιότητες, και θεμελίωσέ τους σταθερά στην αλήθεια. Κάνε τους σημεία και τεκμήρια της Βασιλείας, λαμπερά άστρα πάνω από τους ορίζοντες αυτής της εφήμερης ζωής. Κάνε τους να είναι ανακούφιση και παρηγοριά στην ανθρωπότητα και υπηρέτες για την ειρήνη του κόσμου. 

[Υπογραφή: Παγκόσμιος Οίκος Δικαιοσύνης]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.